Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_u46bum71h0qu7ar0ddecqjll01, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Een greep uit ons aanbod | Management Support Incompany

Uitgelicht

Incompany workshop

Digitaal archiveren

Het maken van je eigen mappenindeling wordt een fluitje van een cent!

Digitaal archiveren begint met het maken van een overzichtelijke indeling van je mappen. Alleen dan kun je moeiteloos alle documenten van jou en je manager opbergen én direct terugvinden. Outlook is hierbij een ideaal hulpmiddel.

DIT LEER JE:

 • Hoe je een voor iedereen overzichtelijke indeling ontwerpt voor je digitaal archief
 • Aan de hand van een lijst met meer dan 40 onderwerpen die voorkomen in het archief van een willekeurige organisatie maak je groepsgewijs een classificatie

Je zit in deze workshop zelf niet achter een computer maar krijgt vanaf het scherm praktische handvatten om de mogelijkheden van digitaal archiveren ook op je eigen secretariaat toe te passen.

Inge Verweij

Inge Verweij richt zich in haar trainingen op het optimaliseren van werkwijzen binnen secretariaten, met thema's als papierloos vergaderen, e-mail minderen, werken met een tablet en alles rond het Nieuwe Secretariaat.

Incompany workshop

Effectief assertief

Effectief assertief

Tips om van ‘ik moet’ naar ‘ik wil’ te komen

Vind jij het lastig om nee te zeggen? Om je mening te laten horen en aan te geven waar je grenzen liggen? Als jij je kunt uitspreken en mensen kunt aanspreken geeft dat rust en voldoening. In deze workshop leer je dat assertief gedrag niets anders is dan volwassen gedrag. Je bewaakt je eigen grenzen door je eigen prioriteiten te stellen. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag. En hoe dat bepalend is voor je functioneren. En wat je daarom wel - en niet! - moet zeggen en doen.

DIT LEER JE:

 • Wat assertief gedrag inhoudt
 • Bewustwording van assertieve - en niet assertieve - lichaamstaal en intonatie
 • Waar je op moet letten als je zeker wilt overkomen.
 • Je wordt je bewust van stellig taalgebruik en wat je vooral niet moet zeggen
 • Hoe je op een ontspannen manier nee kunt zeggen
 • Wat de tien assertieve grondgedachten zijn

Angela Wijers

Angela Wijers studeerde Nederlands aan Universiteit Utrecht. Sinds 1990 geeft zij trainingen en werkt zij als adviseur en personal coach, de laatste jaren vanuit haar eigen bureau. Zij is gespecialiseerd in mondelinge en schriftelijke communicatie, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. In de loop der jaren heeft zij honderden secretaressen, managementassistenten, officemanagers en overigen zich in hun functie laten ontwikkelen of dichter bij een nieuwe functie gebracht. Haar manier van werken is betrokken, zorgvuldig, motiverend en afwisselend.

Incompany workshop

Positieve en praktische psychologie

Breng het beste in jezelf en in anderen naar boven

Waar mensen samenwerken lopen zaken regelmatig anders dan je verwacht. Het gedrag plus de emoties en het gevoel van jouzelf en dat van je collega’s bepalen in grote mate je werkplezier. Maar soms ook het uitblijven daarvan. Vergroot je mogelijkheden en verdiep je eens in de achterliggende psychologie en het nut van de succesfactor emotionele intelligentie. Hierdoor begrijp je beter wat jouzelf en anderen beweegt en wat de consequenties van je gedrag zijn. Je ervaart meer grip op je eigen gedrag, de samenwerking, je succes en je persoonlijke groei als managementondersteuner.

DIT LEER JE:

 • Kennismaking met de wereld van de psychologie en emoties
 • Je gedachten, emoties, gevoel en de consequenties ervan in kaart te brengen met het RET model
 • Het verschil tussen waarnemen en oordelen in praktijk te brengen, waardoor je collega’s veel zuiverder kunt aanspreken op gedrag
 • Humor als ‘winstpakker’ voor lastige situaties te benutten
 • ​Communicatie op 4 niveaus in te zetten in je werk
 • 9 tips om meer grip te houden of juist los te laten waar nodig

Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens is economisch psychologe. Ze biedt coaching en training op het gebied van personal branding, effectieve communicatie en praktische bedrijfspsychologie. Haar werkstijl is no-nonsense, open, energiek en betrokken.

Incompany workshop

Relevant blijven voor je organisatie én jezelf

Zo blijf je zichtbaar, persoonlijk relevant en duurzaam inzetbaar

Anno nu is het essentieel dat jij als assistent je verantwoordelijkheid neemt. Je rol verandert en steeds meer taken worden geautomatiseerd. Het is belangrijk dat je proactief je signaal- en adviesfunctie gaat oppakken richting het management.

Na deze workshop ben je je bewuster van wat je drijft in je werk, hoe jij je werk voor elkaar krijgt en of je output klopt met je bezieling en jouw drijfveren in je werk. Je ervaart je kansen én je kwetsbaarheid qua marktwaarde en hoe je dit bewuster kunt activeren. Daarnaast kun je inschatten of de toegevoegde waarde die jij wilt bieden, ook datgene is waar jouw organisatie op zit te wachten en voor wil betalen.

DIT LEER JE:

 • De functie van inspiratie en bezieling voor motivatie, werkwijze en verbinding
 • 4 pijlers voor het indiceren van je persoonlijke marktwaarde als management ondersteuner
 • Korte test persoonlijke marktwaarde en actiepunten
 • Duurzame persoonlijke inzetbaarheid start met een sterk ‘werkkompas’
 • Uitwerken van je persoonlijk werkkompas (waarom-hoe-wat)
 • 6 tips voor een sterkere persoonlijke relevantie en duurzame inzetbaarheid

Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens is economisch psychologe. Ze biedt coaching en training op het gebied van personal branding, effectieve communicatie en praktische bedrijfspsychologie. Haar werkstijl is no-nonsense, open, energiek en betrokken.

Incompany workshop

Tien tips voor je toekomst

Zorg dat jij een futureproof assistant wordt

Je werkt met plezier als secretaresse, maar soms twijfel je: ben je met je huidige kennis en vaardigheden over vijf jaar ook nog probleemloos inzetbaar op de arbeidsmarkt? Er verandert veel in je organisatie, waarbij ook van jou nieuwe competenties en een groot aanpassingsvermogen worden gevraagd. Met de tien tips uit deze workshop zorg je dat jij optimaal bent voorbereid op de toekomst van je vak, zodat je maximaal gebruik maakt van je talenten in een functie die naadloos bij je past.

DIT LEER JE:

 • De belangrijkste veranderingen in het secretaressevak en wat deze voor jou betekenen
 • De vaardigheden en kwaliteiten die jou futureproof maken
 • Hoe je omgaat met automatisering, digitalisering en outsourcing
 • Hoe je met een carrièreplan kunt zorgen dat de toekomst je niet overkomt, maar past bij jouw plannen
 • Tips en tricks voor de ontwikkeling van je toekomstgerichte competenties, o.a. netwerken, samenwerken en projectmatig werken

 

Karen Visser

Karen Visser is werkplektrainer en professional organizer en leert mensen op allerlei niveaus slim omgaan met tijd, taken en ruimte. Met trainingen en workshops over effectiever en efficiënter werken helpt ze professionals om meer grip te krijgen op hun werk, zodat niet de waan van de dag maar zijzelf baas zijn over waar hun aandacht, tijd en energie naartoe gaat. Haar expertise wordt daarnaast ook ingezet bij de implementatie van Het Nieuwe Werken in organisaties. Karen verzorgt incompany o.a. de trainingen Moderne managementondersteuning bij een veranderende overheid en Efficiiënter samenwerken in verandering.

Incompany workshop

Werken vanuit je rol

Laat zien wie je bent: maak gebruik van je rollen

Flexibel en wendbaar: dé uitdaging voor organisaties en hun medewerkers. Ook voor jou als managementondersteuner! Jij hebt immers een functie waarin je dagelijks veel verschillende taken uitvoert. Dan weer ben je planner, vervolgens informatiemanager, adviseur en regisseur om ook regelmatig budgethouder te zijn.

Hoe mooi zou het zijn als je alle rollen die jij kunt vervullen zichtbaar maakt. Rollen overstijgen de functie. Hoe meer rollen, hoe aantrekkelijker je bent voor een organisatie. Maak dus jouw kapitaal zichtbaar én bied je organisatie de mogelijkheid jouw talenten te benutten!

DIT LEER JE:

 • Het verschil tussen een rol en een functie
 • Je eigen rollen te ontdekken en vast te leggen
 • Passende prestatieafspraken maken om zo je professionaliteit te tonen
 • Persoonlijk leiderschap als middel om je doelen te bereiken
 • Kijken naar jezelf in relatie tot jouw werk en de plek te ontdekken die bij jou past
 • Laten zien wie je bent/personal branding

WELKE ONDERWERPEN?

 • Ontwikkelingen die maken dat je organisatie en jij wendbaar moeten zijn
 • Rollen ontdekken om te doen wat je kunt
 • Prestatieafspraken ontwerpen die passen bij jou én je doelen meetbaar maken
 • Jezelf in de ‘etalage’ zetten en je doelen realiseren

Marianne Smits

Marianne Smits is als adviseur en coach dagelijks actief in het optimaliseren van management- en directieondersteuning. Haar deskundigheid is het vernieuwen van het secretariële proces onder meer door de inrichting van een toegesneden (digitaal) archief én het coachen van secretaressen en managers naar een optimale, effectieve samenwerking.

Naast deze trainingen, kunnen ook andere open trainingen en workshops van Management Support incompany georganiseerd worden. Kijk ook op managementsupport.nl/opleidingen voor alle trainingen en managementsupport.nl/workshops voor het workshopoverzicht.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_u46bum71h0qu7ar0ddecqjll01, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0